Διακοπή των συμβάσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Διακοπή των συμβάσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Ο ΣΕΑΒ σας ενημερώνει για τη διακοπή των συμβάσεων με όλους τους εκδότες από 01/07/2015, λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης του ήμισυ του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν και συνεχίζουν να καταβάλλονται, σε συνεργασία με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και το Υπουργείο Παιδείας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΕΑΒ είχε ζητήσει από τους εκδότες την παράταση της ημερομηνίας για την προαιρετική αποδέσμευση (opt out) από τις 30/3 στις 30/6, διαβεβαιώνοντάς τους για την μελλοντική αποπληρωμή τους για αυτούς τους 6 μήνες, πρόταση η οποία είχε γίνει αποδεκτή (βλ. αντίστοιχη ανακοίνωση 2/4/2015)

Ωστόσο, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ο ΣΕΑΒ έχει οικονομικές εκκρεμότητες με κάποιους εκδότες ακόμη και για τα έτη 2013 και 2014.

Στην παρούσα φάση ο Σύνδεσμος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στη διακοπή των συμβάσεων, ζητώντας ταυτόχρονα τη διατήρηση της πρόσβασης για ένα τρίμηνο (περίοδο χάριτος), με την ελπίδα ότι μπορεί εν τω μεταξύ να βρεθεί το υπόλοιπο ποσό. Βεβαίως αυτό μπορεί να μη γίνει αποδεκτό από όλους τους εκδότες και η πρόσβαση ενδεχομένως να σταματήσει αμέσως.

Παράλληλα ο ΣΕΑΒ θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει πρόσβαση για τα έτη που έχουν αποπληρωθεί, αλλά και να εξευρεθούν κονδύλια ώστε να διατηρηθεί η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές για τα μέλη του Συνδέσμου.

Share