Έναρξη της υπηρεσίας υποδομής πιστοποίησης και εξουσιοδότησης μέσω του HEAL-Link Federation, στον εκδοτικό οίκο Elsevier

Έναρξη της υπηρεσίας υποδομής πιστοποίησης και εξουσιοδότησης μέσω του HEAL-Link Federation, στον εκδοτικό οίκο Elsevier

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη της υπηρεσίας υποδομής πιστοποίησης και εξουσιοδότησης μέσω του HEAL-Link Federation χρησιμοποιώντας το λογισμικό Shibboleth, στον εκδοτικό οίκο Elsevier την ερχόμενη εβδομάδα.

Η υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες των μελών του Συνδέσμου να έχουν πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο των περιοδικών του οίκου, ανεξάρτητα από το σημείο πρόσβασης στο διαδίκτυο ή τον Internet provider που χρησιμοποιούν.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της συμφωνίας με τον Elsevier, η υπηρεσία θα τεθεί σε λειτουργία και πλέον θα είναι δυνατή η πρόσβαση σε όλα τα ιδρύματα που υποστηρίζουν την υπηρεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Οδηγίες πρόσβασης:

  1. Από τη σελίδα του εκδοτικού οίκου Elsevier (http://www.sciencedirect.com/) επιλέξτε πάνω δεξιά “Athens/Other Institution Login”.
  2. Από το μενού επιλέξτε: HEAL-Link (aai) Greek Higher Education & Research και στη συνέχεια το ίδρυμά σας για να οδηγηθείτε στη σελίδα πιστοποίησης.
  3. Αφού δώσετε τα στοιχεία λογαριασμού χρήστη του ιδρύματός σας, θα μεταβείτε αυτόματα στη σελίδα του εκδοτικού οίκου έχοντας πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στο full-text.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία παρακαλούμε να επισκεφτείτε τη σελίδα του HEAL-Link Federation, η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς.

Για ζητήματα δημιουργίας λογαριασμών παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα αντίστοιχα κέντρα διαχείρισης δικτύων των ιδρυμάτων σας.

Επίσης μπορείτε να ενημερώσετε τους προγραμματιστές/διαχειριστές των συστημάτων σας παραπέμποντάς τους στο: http://info.sciencedirect.com/sciencedirect/using/access_article_display/athens, όπου περιγράφεται η διαδικασία δημιουργίας “Shibboleth deeplinks” τα οποία θα επιτρέπουν στους χρήστες να επισκέπτονται το ScienceDirect χωρίς να ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία.

Share