ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Α.Β.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Α.Β.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) διαπιστώνει ότι:

  1. η μη ένταξη των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥπΕΠΘ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, και
  2. η μη ρύθμιση των χρόνιων θεσμικών προβλημάτων τους (οργανισμοί, προσωπικό, κ.λπ.)

ανακόπτει τη μέχρι σήμερα ανοδική πορεία τους και στερεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα ένα από τα βασικότερα εργαλεία έρευνας και διδασκαλίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω διαπιστώσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, μετά από έκτατη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

  1. Καλεί το ΥπΕΠΘ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο για την ένταξη των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», όσο και την εξεύρεση μόνιμης και βιώσιμης λύσης για το έκτακτο προσωπικό τους.
  2. Καλεί την Ακαδημαϊκή κοινότητα να συμπαρασταθεί έμπρακτα στις κινητοποιήσεις των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και των εργαζομένων σε αυτές.
  3. Στηρίζει την κινητοποίηση της Παρασκευής, 22 Μαΐου 2009, που διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και υποστηρίζεται από την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλους φορείς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Α.Β.

Share